dinsdag 11 mei 2010

Karavaan en duurzaam toerisme: een debat

Karavaan werkt rond duurzaam toerisme. Omdat ze willen blijven zoeken naar antwoorden en om het thema meer in de aandacht te brengen organiseren ze een debat, "Oplossingspaden naar duurzaam toerisme: welke kant op?"

Volgens zijn laatste boek Terra Reversa van Peter Tom Jones overschrijdt de mondiale milieu-impact de draagkracht van de aarde. Ook door het internationale toerisme neemt de druk op het milieu toe.
In een zoektocht naar structurele oplossingen hanteert hij enkele uitgangspunten van de ecologische economie om naar een verduurzaming van de consumptie en productie te gaan. Hij detecteert verschillende barrières voor duurzaam gedrag, ook op vlak van toerisme, en reikt oplossingspaden aan om de barrières te overbruggen.

Karavaan brengt voor dit debat overheid, touroperatoren en wetenschappers rond de tafel om te kijken waar de knelpunten voor duurzaam gedrag zich bevinden. Welke rol spelen overheid en touroperatoren en hebben ze invloed op gedragsverandering? Kunnen ze effectief een andere rol op zich nemen? En hoe staan touroperator en overheid daartegenover?

Mo* neemt de taak op zich om te modereren.

Iedereen is welkom!
Het debat is gratis, we vragen je wel in te schrijven voor vrijdag 11 juni via info@karavaan.be.

Praktisch
Wanneer? 14 juni vanaf 19u45 tot ...
Place to be? Ecohuis, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout
Wegbeschrijving: http://ecohuis.antwerpen.be
Bereikbaar met het openbaar vervoer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten